بیاختیاری ادرار زمانی اتفاق میافتد که فرد کنترل بر مثانه را از دست میدهد. در برخی موارد، ممکن است بیمار توانایی خالیکردن کامل مثانه را داشته باشد، اما گاهی اوقات تنها با ترشحات کمی مواجه شود. نوع این بیماری بسته به علت آن میتواند موقتی یا مزمن باشد.
مشکلات بهداشتی مختلف نیز میتوانند عامل بروز این بیماری باشند. علائم آن از خفیف تا شدید متغیر است و ممکن است نشانهای از مشکلات مختلف مثل سرطان، سنگ کلیه، عفونت یا بزرگشدن پروستات باشد.
علت عدم کنترل ادرار در مردان
با افزایش سن، در بدن ما تغییراتی به وجود میآید. ماهیچههای مثانه دچار تغییرات شده و ممکن است ضعیفتر شوند که باعث مشکل در نگهداری ادرار توسط مثانه میشود. پروستات نیز بزرگتر میشود که گاهی بر جریان ادرار از مثانه تأثیر میگذارد. همچنین، با افزایش سن، بدن ما تمایل به ذخیره مایعات در طول روز دارد و هنگام شب آن را آزاد میکند، این شیوه موجب تولید ادرار اضافی در شب میشود.
پروستات یک غده کوچک در مردان است که در نزدیکی مثانه واقع شده و مسئول ترشح مایع شیری که بخشی از مایع منی را تشکیل میدهد است. این غده به دلیل واقعشدن در نزدیکی مثانه، میتواند بر جریان ادرار از مثانه تأثیر بگذارد. این ممکن است باعث بروز هیپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH) یا بزرگشدن پروستات شود.
عوامل دیگری که ممکن است به بیماریهای ادراری مرتبط با پروستات منجر شوند عبارتاند از پروستاتیت، عفونت یا سرطان پروستات. علل دیگر ممکن است شامل شرایط پزشکی نظیر عفونت مجاری ادرار یا مثانه، جراحیهای مانند جراحی ستون فقرات یا جراحی پروستات، تومور یا سنگ مثانه، مصرف برخی داروها مانند دیورتیکها، مصرف مقادیر زیادی کافئین و سیگارکشیدن باشد.